Pokud se mě někdo ptal "Jaká aplikace na správu úkolů je ta nejlepší?", často jsem doporučoval Wunderlist jako velice spolehlivého pomocníka. Dnes je ovšem jisté, že tato aplikace 6. května zmizí a ti, kteří ji používali se chtě-nechtě musí rozhodnout, co dále. Pokud jste své rozhodnutí nechali až na poslední chvíli, tak jsem pro vás připravil následující video, které by vám rozhodování mohlo usnadnit.



První záměr byla pouhá recenze nástupce, tedy aplikace Microsoft To Do. Pak jsem si řekl, že každá takováto změna je vlastně příležitostí se šířeji se porozhlédnout a podívat se také na jiné možnosti. Proto jsem postupně přidával a přidával další aplikace, až jsem se zastavil na 5 alternativách. Ani si nepřejte vědět, kolik času mě toto video stálo :), což je vidět také na jeho délce.

Věřím, že video může pomoci i těm, kteří možná Wunderlist nenahrazují, ale jen hledají inspiraci v čem si své úkoly evidovat. Ve videu najdete následující aplikace:
  • Microsoft To Do - Oficiální nástupce Wunderlistu, vyvíjen byl také týmem, který stál za původním Wunderlistem. Velice povedená aplikace, která obsahuje jak nové funkce (např. plánování My Day), tak je o některé chudší (např. posílání úkolů e-mailem)
  • Zenkit To Do - Wunderlist, tak jak si ho pamatujete. Zenkit se rozhodl udělat aplikaci, která bude vizuálně téměř identická s Wunderlistem.
  • Any.do - se rozhodl mezi úkoly vnést trochu prostoru, aby seznamy nepůsobily příliš těžkopádně. Jak se jim to povedlo? Přesvědčte se ve videu :-)
  • Todoist - ikonicky červená aplikace, která je Wunderlistu vizuálně velmi blízká. Přidává spoustu zajímavých funkcí, mezi které patří třeba nejpokročilejší integrace s kalendářem.
  • TickTick - v mnoha ohledech připomíná Wunderlist s redesignem, který by mu slušel.

Přeji vám, ať vyberete správně a vybraná aplikace vám pomůže s organizací vašich úkolů.