Přiznám se, že cesta z korporace za vlastní nezávislostí není vůbec tak jednoduchá, jak jsem původně očekával. V říjnu jsem se rozhodl opustit „moji" korporaci, která byla součástí mého života od roku 2007. V T-Mobile jsem to dotáhl až na zajímavou manažerskou pozici a plnil jsem vše, co se ode mne očekávalo. A na oplátku jsem zase já dostával vše, co mi jen mohla firma nabídnout. Jako kreativní člověk jsem ale pociťoval, že potřebuji zase znovu zažít ten pocit být sám sebou, být plně zodpovědný za to co dělám a nést si slávu i následky svého konání. Rozhodl jsem se odejít a zkusit pracovat na sebe v oblasti osobního rozvoje. Posouvám lidi ke smysluplnému přístupu k životu, prostřednictvím vědomého využití času s pomocí jednoduchých technologií.

Co jsem si za tu dobu vyzkoušel a uvědomil?

  1. Každý den se učím nové a nové věci, abych dokázal efektivně fungovat. A věci, které jsem znal (jako třeba tvorba webů) se změnily natolik, že se je stejně musím znovu učit.
  2. Je hodně tenká hranice mezi tím, co je práce, co je zábava, co je osobní rozvoj a co je čas na odpočinek. Fascinován novými věcmi jsem téměř zapomínal odpočívat.
  3. Být svým pánem ukáže, jak jste na sebe přísní a jak jste důslední. Jediný, kdo je tu zadavatelem vašich úkolů, jste vy sami. Můj pán se tak musel naučit většímu soustředění na (jeden) cíl a omezit nároky na preciznost.
  4. Nikdy bych nevěřil, že bude tak těžké všechny věci dotahovat. V okolí je tolik příležitostí a je těžké odolat.

Svými tréninky se snažím, aby lidé hledali ve svém konání věci, které jsou smysluplné a které pro ně mají náboj. Není to jednoduché hledání, pokud člověk od rána do večera pracuje a pracuje. Jsem rád, že jsem si mohl dopřát čas, ve kterém jsem mohl svůj smysl najít a odhodlat se ke změně. Abych i ostatním pomohl získat čas, ve kterém by se mohli zastavit a zamyslet se nad svým směřováním, napsal jsem také svůj první rozsáhlejší e-bookZkroťte svých 12 časožroutů a získejte zpět den pro sebe“, který si můžete stáhnout zdarma. Připravil jsem v něm 12 konkrétních výzev, jak dělat běžné věci trochu jinak a tím získat tak potřebný čas. Byl bych rád, pokud byste získaný čas nevyužili na dělají dalších nesmyslných věcí, ale abyste se zastavili a zamysleli se nad tím, co je pro vás důležité.